Як вибрати модульну кухню

Чому  модульні меблі для кухні такі привабливі? Вона практична, раціональна і допомагає домогтися естетичної краси завдяки можливості вибирати окремі функціональні блоки. Така кухня може бути будь-якого стилю і розміру, що робить її універсальною і особливою. Але чому потенційним покупцям слід звернути увагу саме на неї? Що потрібно взяти до уваги при замовленні модульної кухні? Де купити кухню недорого? Про це і поговоримо сьогодні.

Ми вже ділилися з Вами інформацією про те, як вибрати меблі в кухню. Сьогодні поговоримо про найпопулярнішою на сьогоднішній день її підвид — модульної кухні (нестандартної). Сама концепція модульної кухні дозволяє зробити її унікальною — кілька тисяч видів шаф з відкриваються фасадами і висувними ящиками, тумб для техніки, відкриті і засклені полиці, а також пластмасові деталі дозволяють зібрати кухню з оригінальною начинкою і зовнішністю.

Такий підхід має багато переваг:
— Це робить кухню компактної;
— На ній дуже зручно готувати;
— Блоки мають типові розміри і можуть бути використані в приміщенні зі стандартною і нестандартним плануванням;
— Конфігурація, як і склад, легко змінюються при необхідності;
— Модульні меблі дозволяє застосовувати ергономічну вбудовану техніку;
— Зовні кухня виглядає відмінно;
— Установка модульної кухні займає один день.

У наборі модульної кухні Ви можете знайти барні стійки, настінні і підлогові шафи, відкриті полиці, шафи-пенали і т.д. Модулів багато і всі вони дозволять в буквальному сенсі «підігнати» кухню під свої потреби.
Доповнити все це можна варильною поверхнею, витяжкою і всілякої технікою, що вбудовується. Меблі, начебто столів і стільців, купується окремо.

Типи модульних кухонь

Щоб не заблукати серед всього цього різноманіття, потрібно виділити кілька видів фасадів:
— орні (використовуються в більшості кухонь; вимагають певного місця для відкриття);
— розсувні;
— піднімаються наверх.
Також варіюються і види форм кухні:
— кутова;
Форма кухні визначається розмірами кімнати і її формою. Кутова кухня найкраще підійде до середніх кімнатах квадратної або прямокутної форми. Для маленької кімнати підійде лінійна форма кухні, а для великих і квадратних — острівна.

Матеріали для виготовлення

Модульна кухня може бути виготовлена з масиву дерева, який є самим рідкісним і дорогим варіантом, плити ДСП і МДФ, а також мультиплексу. ДСП використовується в основному для недорогих кухонь, проте є хорошим варіантом у співвідношенні ціна / якість. МДФ виділяється підвищеною стійкістю до вологи і пару, а також на порядок екологічніше. Ці два матеріали можуть бути використані при виготовленні однієї кухні.

Способи обробки кухонних фасадів

Кухонні фасади можуть бути оброблені за допомогою фарбування (покриття спеціальним барвником), ламінування (нанесення полімерної плівки), шпонирования (приклеювання тонкого зрізу натуральної деревини) і оздоблення пластиком (обробка за технологією постформінг).

Post Author: admin