Правила вибору полірувальних матеріалів

Полірування кузова автомобіля – процедура, яка може виконуватись власником транспортного засобу самостійно або довірятись спеціалістам профільних автосервісів. Вона дозволяє усунути незначні пошкодження лакофарбового покриття та на певний термін попередити їх виникнення. Полірування автомобіля може проводитись вручну або за допомогою потужної полірувальної машинки. Для досягнення бажаного результату необхідно відповідально ставитись до вибору матеріалів, безпосередньо контактуючих з поверхнею транспортного засобу.

Види полірування та їх призначення

Невеличкі подряпини та непомітні для ока тріщини на лакофарбовому покритті можуть з часом призвести до виникнення суттєвих проблем. Бруд та пил, що потрапляє у них, поступово проникає під саме покриття та значно зменшує експлуатаційний строк кузова, створюючи всі умови для появи корозії. Також автомобіль, власник якого нехтує поліруванням, зовсім скоро втрачає свій презентабельний вигляд, що не може не відображатися на самооцінці водія.

Полірування автомобіля може мати різні призначення. Основні різновиди процедури це:

  • Відновлювальне полірування, яке допомагає позбавитись невеликих подряпин, плям та інших незначних ушкоджень. Така процедура передбачає використання абразивних паст, що знімають шар лакофарбового покриття та забезпечують автомобілю новий вигляд кузова. Відновлюване полірування може проводитись не вічно, рано чи пізно доведеться перефарбовувати авто. За приблизними підрахунками, новий автомобіль може витримати 10-20 процедур його відновлення.
  • Захисне полірування дозволяє знизити ризик пошкодження лакофарбового покриття під дією атмосферних проявів, тертя і навіть незначних механічних ударів. Виконується воно за допомогою матеріалів на синтетичній чи восковій основі.

Окремо можна виділити фінішне полірування, яке виступає завершальним етапом фарбування автомобіля.

Полірувальні матеріали для автомобіля

Різновиди полірувальних матеріалів

Матеріали, які використовуються для полірування кузовів машин, можуть бути аерозольними, пастоподібними і рідкими. В залежності від складу виділяють:

  • воскові матеріали, здатні робити кузов автомобіля блискучим та захищати його від зовнішнього впливу протягом нетривалого терміну;
  • силіконові поліролі дозволяють виконувати процедуру дуже швидко, продаються в рідкому вигляді з розпилювачем на тарі;
  • матеріали з полімерними складовими забезпечують надійний захист кузова від бруду, пилу, сонця тощо;
  • абразивні поліролі використовуються для шліфовки лакофарбового покриття та допомагають відновити його після подряпин.

Різновидів полірувальних матеріалів існує багато. Але окрім їх вибору важливо знайти відповідального продавця. Бажаючи придбати якісний товар, що дозволить досягти бажаного результату та не пошкодити авто, можна звернутись в магазин Амфарба. Замовлення полірувальних матеріалів відомих виробників (Mobilack, 3M, Menzerna, Farecla, HRV, Sotro, Piton, NCPro, Garage, Farbid, Chameleon) легко оформити на сайті інтернет-магазину. При виникненні будь-яких питань задати їх можна кваліфікованому менеджеру компанії в режимі онлайн.

Post Author: admin