Чому важлива праця капеланів?

Чому важлива праця капеланів?

Ще з отриманням незалежності в Україні зародився рух по забезпеченню українських військових душпастирською опікою церкви. Практика співпраці релігійних громад та Збройних Сил для України не є новою.

Час показує що така спільна робота давала позитивні наслідки ще в період козацтва та впродовж довгої історії нашої країни. І сьогодні церква продовжує нести цю місію, супроводжуючи українських військових у важкий період та забезпечуючи їх духовною підтримкою.

В непрості часи тільки спільними зусиллями можна допомогти українським військовим повернутися з війни та стати відповідальними членами суспільства, допомогти духівникам нести свою місію.

БО «Фундація Архістратига Михаїла» закликає людей також долучитися до забезпечення духовної підтримки українських військових. Така допомога стане значною підтримкою військових капеланів, покриє їхні витрати на транспорт, щоб вони могли завжди бути поруч з нашими воїнами, пораненими бійцями та їхніми родинами.

Військові священики мають певні завдання:

  1. Проведення богослужінь, урочистих і поминальних служб задля задоволення духовних потреб військовослужбовців.
  2. Навчання військових основам релігії.
  3. Виховання патріотичності та високого бойового духу.
  4. Допомога бійцям у вихованні моральних якостей.
  5. Забезпечення військових релігійною атрибутикою.
  6. Участь у реабілітації бійців та відновленні їхнього психологічного стану.
  7. Пастирська опіка для родичів військовослужбовців.

Капелани – це також важливі учасники життя військових. Серед воєнних дій дуже багато військовослужбовців потребують духовної підтримки. Саме тоді і приходять на допомогу військові священики. Вони допомагають молитвою і простими словами, які іноді дуже необхідні для бійців та членів їх родин, щоб підняти дух і вселити в серце віру.

Духівництво у всі часи мало тісний зв’язок з військовими формуванням, адже українці – релігійні люди і мають потребу в духовній підтримці. Український історичний досвід демонструє, що військово-церковне співробітництво – це вікова традиція, яка вже закарбувалася у свідомості нації. Священики були серед українського козацтва в збройних формуваннях національно-визвольних змагань. Тому Україна має певний досвід забезпечення духовних потреб воїнів, який треба поповнювати й у наш час.

Сайт — https://www.kapelanstvo.ugcc.ua/dobrovilnapozhertva/

Post Author: admin