Як швидко знайти необхідні ксенонові лампочки для машини?

Встановлення ксенону додає транспортному засобу особливого стилю та престижності. Але при цьому далеко не всі автомобілісти знають, як правильно підібрати газорозрядні прилади для машини, аби вони на протязі довгого часу якісно виконували усі поставлені задачі.

Перш за все, перед здійсненням покупки, необхідно розібратися із цоколем. Під цим елементом мається на увазі спеціальне кріплення, яке контактує із електричною системою транспортного засобу. У кожному окремому автомобілі передбачена наявність різних цоколів у відповідних фарах. Саме тому, для того щоб отримати більш детальну інформацію із цього приводу, необхідно уважно ознайомитися із технічною документацією до автомобіля. У цьому випадку ви зможете із легкістю підібрати найбільш підходящі прилади, які повністю зможуть виконувати свої функції.

У більшості європейських авто передбачений цоколь Н. При цьому для ближнього світла використовуються лампочки з показником Н1 або Н7, для дальнього світла – Н1. А ось що стосується противотуманних ліхтарів, для них оптимальним варіантом вважається ксенон Н3.

Що стосується азіатських транспортних засобів, вони мають інший цоколь НВ. При цьому для ближнього світла використовуються пристрої із показником НВ4, а ось для дальнього – НВ3.

Якщо казати про автомобілі зі штатним ксеноновим обладнанням, вони взагалі мають спеціальний цоколь https://zax.ua/ua/shop/lamps/f-14_194_d1s/index.html. Саме тому для них необхідно із особливою уважністю підбирати лампи, які за всіма показниками зможуть підійти до передбачених посадкових місць.

Наступним доволі важливим показником вважається кольорова температура, яка вимірюється у Кельвінах. При цьому лампи ксенону можуть мати температуру від 4300 до 6000К. Але перед ти, як придбати ксенон для машини, необхідно обов’язково розібратися із його основним призначенням. Наприклад, якщо ви прийняли рішення облаштувати ПТФ в машині, тоді можете із легкістю купувати лампи із температурою 4300К, які в свою чергу будуть випромінювати більш жовте світло, здатне пробити туман. Для головної оптики краще підбирати ксенон із температурою 5000К, який видає яскраво біле світло. Саме воно якісно підсвітить дорогу та узбіччя, але при цьому не буде осліплювати інших учасників руху.

Крім всього іншого необхідно розібратися із бортовою напругою самого автомобіля. Якщо справа йде про легкове авто, тоді необхідно купувати ксенон 12В. Для вантажівок доведеться підбирати прилади із показником 24В.

Якщо у вас залишились якісь питання із цього приводу, проконсультуйтесь із кваліфікованим спеціалістом у цій сфері.

Post Author: admin