Як кава може впливати на гравця в покер?

Покеру кар’єра приваблива для багатьох в першу чергу тим, що вона дозволяє людині залишатися вільним. Він сам планує своє життя і не повинен заради схвалення начальства приходити в обридлий офіс до 8 ранку кожен будній день.

Однак для досягнення успіху в професії все ж доведеться приділяти покеру багато часу. Але людина не машина і має властивість втомлюватися, що веде до ігрового браку в тривалих покерних сесіях. Також великий час гри може спровокувати проблеми зі сном, перепади настрою і інші психологічні проблеми. Для подолання цих шкідливих факторів багато професіоналів рекомендують регулярно вживати каву.

Існують деякі стереотипи щодо цього напою, наприклад, деякі люди побоюються, що у них може розвинутися залежність від нього. Як же в реальності кави впливає на організм, і, зокрема, на мозок і нервову систему людини? Для професійного гравця в покер кавовий напій принесе тільки користь.

Збільшення імунітету організму

Статистика однозначно показує, що вживають каву люди менше схильні до ризику передчасної смерті. Справа в тому, що кофеїн зміцнює імунну систему людини, знижуючи частоту появи вірусних інфекцій, які, в свою чергу, дають негативні ускладнення на серце і мозок людини.

Найкраще випивати протягом дня рівно три чашки кави. Таким чином можна розігнати свою імунну систему. Також стануть краще функціонувати такі органи, як печінка, селезінка, шлунок, кишечник. Зменшується ризик раку органів шлунково-кишкового тракту і утворення виразок.

Збільшується продуктивність головного мозку
Як кава може впливати на гравця в покер? Про те, що кава допомагає у вирішенні інтелектуальних завдань, відомо майже всім. Більшість шахістів під час великих турнірів випивають величезну кількість цього напою. Збільшується, обсяг роботи, яку може виконати людина, швидкість його реакції і точність розрахунків, зростає концентрація і уважність, а ймовірність помилок падає. Однак важливо враховувати, що для максимального ефекту необхідно з’їсти і що-небудь солодке, щоб глюкоза і кофеїн одночасно впливали на мозок людини.

Ще один важливий момент — чашечку кави треба пити вже після того, як людина поснідав. В іншому випадку напій може привести до деякої загальмованості нервової системи людини.

Кава допомагає побороти депресію
Нерідко після декількох невдалих роздач покерист впадає в специфічний стан, що характеризується депресивним настроєм. Для повернення в нормальний психологічний стан організм повинен отримати гормони радості — дофамін, а також серотонін. Кава чудово стимулює їх синтез, тому цей напій сприяє підвищенню настрою.

Важливо враховувати, що хорошим антидепресантом є тільки кофеїн, що міститься саме в каві. Якщо ж він надходить в організм через шоколадний батончик, чай, кока-колу або інший газований напій, то ефект буде на порядок нижче.

Кава допомагає боротися з ожирінням
Статистика свідчить, що в країнах, де багато п’ють каву, середній індекс маси тіла людини нижче, ніж в державах, де більш популярний чай або інший напій. Біологи пояснюють це тим, що кофеїн знижує концентрацію лептину в крові людини. Ця речовина підштовхує організм до створення жирових запасів. Також кавовий напій підвищує витривалість людини до великих фізичних навантажень, тому любителі кави спалюють більше калорій в спортзалі.

Посилюється короткострокова пам’ять
Кава не тільки збільшує продуктивність головного мозку, дозволяючи домагатися більшої швидкості і точності виконання математичних операцій, а й підвищує короткочасну пам’ять. Дослідження показали, що люди, які випили перед початком експерименту чашку кави, в середньому запам’ятовують на 10% більше інформації, чим не пили напій учасники експерименту. При грі в покер у супер гравців в покер короткострокова пам’ять допомагає краще враховувати дії суперників на початку роздачі, наприклад, на префлопе.

Post Author: admin