Про стягнення боргів юристом

Стягнення заборгованості вимагає багато сил, мова йде про витрачені час і нерви. Вирішити дану проблему у досудовому порядку досить складно, адже найчастіше борг може не виплачуватися з двох причин:

  1. у боржника відсутня достатня кількість фінансових активів для того, щоб повернути борг;
  2. ви стали жертвою недобросовісного контрагента або афериста. Для замовлення повернення боргу юристами рекомендуємо перейти за вказаним посиланням https://alvaprivacy.ua/ua/poslugi/advokat/stiahnennia-borhiv, де Ви можете знайти докладну інформацію щодо цієї теми.

Незважаючи на причини виникнення простроченого боргу, для того, щоб стягнути заборгованість та запобігти усім ризикам і отримати максимально позитивний результат необхідно скористатися кваліфікованою допомогою досвідченого юриста або звернутися до юридичної фірми з позитивною репутацією.

Стягнення дебіторської заборгованості

Коли ведеться поточна господарська діяльність підприємства часто може виникнути дебіторська заборгованість за товар, який Ви продали, послуги, які надали. При цьому подібна ситуація може виникнути досить часто, і це може стосуватися як невеликих сімейних фірм, так і ТОВ з іноземним капіталом. Це може бути пов’язано з нестабільною економічною ситуацією в Україні, так званою «кризою неплатежів», так і з особливостями менталітету підприємців країни.

При виникненні подібних ситуацій необхідно звернутися за допомогою до адвоката у господарських спорах та стягнути борг в судовому порядку. Також важливо грамотно скласти письмове звернення (претензію, а у деяких випадках — вимогу), яке переконає боржника вирішити ситуацію використовуючи мирний шлях.

Про досудовий етап роботи адвоката

Протягом досудового етапу роботи в залежності від обставин справи адвокат повинен:

  • вивчити боргову розписку, договір позики, інші договірні і первинні документи, на підставі яких виник борг;
  • зібрати іншу необхідну документацію, яка надає право стягнути певну грошову суму;
  • проаналізувати інформацію щодо фінансового стану боржника;
  • скласти претензію у письмовій формі;
  • докласти всіх зусиль для того, щоб на майно юридичної або фізичної особи наклали арешт.

У разі необхідності адвокат повинен скласти позовну заяву для подальшого подання її до суду. Якщо Ви хочете повернути борги, для пришвидшення цього процесу рекомендуємо перейти за посиланням, що вказане вище, де надана докладна інформація щодо цієї теми.

Post Author: admin