Як перестати відволікатися під час гри в покер?

Гравці в онлайн і оффлайн покер демонструють просто шокуючий рівень абстрактності. Постійно маючи інтернет під рукою, онлайн гравці зависають в соціальних мережах, дивляться фільми і просто гортають веб-сторінки під час сесії на декількох столах. Офлайн гравці нічим не краще. Вони відправляють повідомлення в Twitter, переписуються по телефону, дивляться спортивні події по ТБ, слухають музику і навіть грають в онлайн-покер під час живої гри в покерних клубах.

Така тенденція мультизадачности є проблемою не тільки в покері. Кожен день ми стикаємося зі стабільним потоком медійної інформації, е-мейлів, SMS повідомлень і телефонних дзвінків, які тероризують нашу здатність фокусуватися. Одне з досліджень з’ясувало, що стан водіїв, що відволікаються на текстові повідомлення і телефонні дзвінки, гірше, ніж стан п’яних водіїв. Що більше проблематично, так це те, що часто люди не вірять, що всі ці подразники надають на них якийсь вплив.

Багато гравців ще не розуміють, наскільки руйнівний вплив надає на їх гру постійна абстрактність. Ось легкий спосіб показати вам, що відбувається, коли мозок намагається виконати два завдання одночасно. Читаючи наступні кілька рядків, сфокусуйтеся на відчуттях ніг, що стосуються стільця або на відчуттях ступень на підлозі.

Змусите себе відчути це відчуття, при цьому звертайте пильну увагу на те, що читаєте. Подивіться, чи можете ви помітити перемикання, яке ваш мозок робить між читанням і відчуттям ніг. Чи помічаєте ви, що всякий раз, перемикаючи увагу, ви втрачаєте інформацію з іншої точки зосередженості? Бути може, ваші очі продовжують сканувати сторінку, але тепер ви не встигаєте читати кожне слово і, можливо, вам навіть доводиться заново все перечитувати. Всякий раз, коли ви намагаєтеся сфокусуватися лише на читанні, ви перестаєте думати про те, що відчувають ваші ноги. Тепер уявіть, що це відбувається за столом покеру.

Коли ви починаєте фокусуватися на що не мають відношення до покеру речах, ви втрачаєте інформацію про гру і починаєте отримувати її з усіх тих джерел, на які відволікаєтеся. Фокусуючись на Facebook, текстовому повідомленні або фільмі, ви збираєте інформацію, яка не має ніякого відношення до ваших покеру рішенням і при цьому не отримуєте важливу покеру інформацію. Це означає, що ваша працює пам’ять насичується інформацією, яка не має стосунку до справи, і недоотримує покеру інформацію. В результаті, ваші рішення стають гірше, і тепер ви не даєте собі можливість отримати знання та інформацію, яку могли б використовувати в майбутніх роздачах.

6 кроків до вирішення проблеми відвернення
Тепер, коли у вас з’явилося розуміння проблем, пов’язаних з абстрагованістю, ви можете почати здійснювати дії, необхідні для зниження інтенсивності і частоти виникнення подібних випадків. Щоб вирішити ці проблеми виконайте наступні кроки:

  1. Перерахуйте всі відволікаючі фактори, з якими ви зазвичай стикаєтеся, граючи наживо або онлайн. Ось кілька найбільш поширених:

Попередні помилки, про які ви не можете перестати думати
Інтернет, телефонні дзвінки і соціальні мережі
негативні думки
Банкролл або розмір вашого стека
Особисті проблеми поза покеру
Думки про минуле й майбутнє

  1. Ранжируйте інтенсивність прояву відволікаючих чинників: чи є вони маленькими, настирливими почуттями або тиснуть на вас?
  2. Визначте, коли вони виникають частіше: на початку, середині або наприкінці сесії?
  3. Визначте важелі впливу: ці чинники виникають частіше після виграшу кількох роздач, після того як опонент застосував проти вас хитру лінію, коли ви втомилися або коли вам нудно?
  4. Відстежите їх частоту: вони постійні, переривчасті або виникають вкрай рідко?
  5. Знайдіть рішення: Прочитайте все записане, щоб розібратися з суперечливими цілями або інтересами, які несуть в собі основні відволікаючі фактори. Придумайте, як відмовитися від мінусових дій.

Щоб ефективно усунути і мінімізувати відволікання на довгострокову перспективу, вам необхідно виявити фактор, який підгодовує його.

Пам’ятайте, що ці відволікаючі фактори розкривають ваші приховані мотиви. Наприклад, коли ви перевіряєте Facebook і граєте в покер, ви щиро зацікавлені в тому, щоб робити обидві ці речі. Щоб знизити своє бажання зависати в Facebook і замість цього грати в покер, вам необхідно розкрити причину, по якій ви постійно відкриваєте свою сторіночку в Facebook.

Коли ви дійдете до кореня проблеми, ви зможете належним чином спрямувати на неї свої зусилля і мінімізувати її здатність ставати відволікаючим чинником. Іншими словами, якщо ви виявите, що Facebook кілька полегшує почуття відірваності від зовнішнього світу, яке ви відчуваєте через покеру, виділіть час на відвідування своєї сторінки. Тим самим ви знизите бажання соціалізуватися в ті моменти, коли повинні займатися грою. Однак я цілком допускаю, що короткочасні зв’язку із зовнішнім світом під час гри реально можуть допомогти вам підтримувати енергію і мотивацію на високому рівні. Ви можете прийняти свідоме рішення пожертвувати невеликою частиною фокуса заради підтримки високого рівня гри.

Post Author: admin