Гірськолижна Австрія

Отже, ви обрали Австрію для наступної гірськолижної подорожі. Відмінний вибір! Для початку вам необхідно знати три речі:

Альпи займають понад 70% території Австрії, тому гірськолижних курортів на будь-який смак і гаманець тут безліч.
Гірськолижний спорт у 1895 році з’явився саме в Австрії, тому відповідна інфраструктура, а також весь спектр апре-скі тут представлений у повному обсязі та чудовій якості.
За свої гори та інфраструктуру австрійці просять зовсім недешево – ціна 6-денного скі-пасу на різних курортах варіюється від 210 до 260 €. Недарма ВВП Австрії більш ніж на 20% складається із доходів від туризму.
А тепер «прокотимося» найвідомішими гірськолижними регіонами Австрії.
Лижні регіони Австрії
За різними підрахунками загальна кількість гірськолижних курортів країни варіюється від 500 до 1 000, загальна протяжність гірськолижних трас становить 7 324 км, піднімають вас туди 2 588 витягів на максимальну висоту 3 440 м з максимальним перепадом висот всередині одного курорту.

Важливо
Окремі курорти найчастіше входять у більший регіон або ареал катання, об’єднаний транспортною системою та загальним скі-пасом. Тобто, як правило, ви можете розраховувати на безкоштовні скі-буси в межах регіону та відсутність додаткових витрат на будь-які підйомники регіону.

Найбільш багате на курорти серце Австрійських Альп – земля Тіроль. Понад 600 гірських піків понад 3000 м, п’ять льодовиків, на яких можна кататися цілий рік, та розвинена інфраструктура. Тіроль може похвалитися курортами, які у всіх на слуху. Це і шикарний Кітцбюель, який утримує першість у багатьох рейтингах, і Майрхофен, що полюбився російськомовним туристам, і Ішгль тусовки з усіма можливостями регіону Сільвретта-Арена, і гірськолижна перлина Альпбахталь-Вільдшонау… При цьому курорти лижникам, а й новачкам.

Другим регіоном за кількістю курортів є Штирія. Для нашого туриста регіон відомий столицею Грац. Однак на його території є і гірськолижні центри довкола масиву Дахштайн-Тауерн. Звертаємо увагу на невелику сукупну довжину трас на курортах та відносно невисокий ареал катання (приблизно до 2 500 м), який найбільше підходить для лижників початківця та середнього рівня.

За нею йде добре відомий усім Зальцбургерленд, зі знаменитим регіоном катання Europa Sport-Region, що включає найвідоміші курорти Цель-ам-Зее і Капрун.

І хоча загальна протяжність трас у даному регіоні невисока (всього 80 км), але наявність мальовничого озера Целлер-Зеє, льодовика Кіцштайнхорн з «чорними» трасами, освітленої санної траси, великого термального комплексу Tauern SPA Kaprun та можливість широкої екскурсійної програми від Зальцбурга створюють загальну позитивну атмосферу, що приваблює любителів різнопланового відпочинку.

На південь в Зальцбургерленд знаходиться ще одне знакове для лижників місце – долина Гаштайнерталь, що включає 5 курортів – Дорфгаштайн, Бад-Гаштайн (“Альпійський Монте-Карло”), Бад-Хофгаштайн, Гроссарль і Спортгаштайн.

Класичний Австрійський курорт, гарні червоні – чорні траси, ідеальні для просунутих лиж-бордерів. Після гір – терми!

Цей регіон приймає етапи Кубка світу, тому сніг тут гарантований, траси наддоглянуті, є можливість катання як для професіоналів, так і для новачків, а також сноуборд-парк та халф-пайп. Якщо ж з якоїсь причини вам цього здасться мало, то ви зможете придбати єдиний скі-пас (близько 241 € на 6 днів) для Ski Amade, що додасть до долини Гаштайн ще 4 регіони катання, і збільшить довжину трас до 760 км. , а кількість витягів до 270.

Через наявність цілющих гарячих джерел курорт позиціонується не лише як гірськолижний, а й бальнеологічний, тому ціни на нічні розваги (казино, бали, дискотеки та ін.) категорично високі.

Є також курорти в Каринтії, більш відомої своїми озерами, хоча саме тут знаходиться найвищий гірський пік Австрії – Гроссглокнер (3797 м). Біля підніжжя піку розташувався курорт Хайлігенблут. Рекомендуємо його для досвідчених лижників, тому що із загальної кількості трас лише 9 км позиціонуються як «сині».

Село – компактно, затишно, тихо, гарно. Публіка серйозна із серйозним екіпом.

Якщо і цього вам здасться мало, то ви зможете знайти лижні курорти в регіонах Верхня та Нижня Австрія і навіть три гірськолижні курорти неподалік Відня.

Побачивши таке різноманіття, можна розгубитися. Хоча самі розумієте, що найкраще для вас зможете визначити лише ви самі.

Post Author: admin