Що робити при переїданні

Деякі люди після рясного застілля прагнуть викликати блювання, щоб звільнитися від надлишків їжі. І це в корені неправильно, адже шлунок та стравохід мають різну кислотність. І якщо їжа йде зворотним шляхом, порушується баланс, що може викликати надалі проблеми із травленням.

Якщо ви раптом відчули тяжкість та здуття в животі, не прагнете прилягти, це лише погіршить ситуацію. Відразу після застілля потрібно рухатися, бажано на свіжому повітрі. Чудово підійдуть неквапливі прогулянки, після яких організм дуже швидко прийде в норму. Якщо такої можливості немає, виконуйте нахили та повороти лише повільно, без ривків.

Через 40 хвилин після застілля можна випити лимонний сік, один або з водою, це теж допоможе вам позбутися від неприємних відчуттів. Також можуть поліпшити ситуацію насіння кмину, анісу або коріандру. Їх можна пожувати чи просто проковтнути. Відразу після їжі не можна вживати жодну рідину, це посилить тяжкість у шлунку. А ось через годину після застілля необхідно випити зеленого чаю чи прохолодної води з додаванням листочків м’яти.

Пожуйте жувальну гумку, вона прискорить виділення шлункового соку, що в результаті призведе до більш швидкого перетравлення їжі. Зваріть круто яйце і трохи охолодіть. Потім покладіть його на живіт у ділянці пупка. Зверху покладіть руку. Через кілька хвилин приємне тепло допоможе розігнати важкість. Замість яйця можна використовувати грілку або пластикову сулію з водою. Але будьте обережні, вага предмета, що лежить на животі, не повинна бути занадто великою. У ємність набирайте лише трохи гарячої води.

При переїданні допоможуть і медикаменти. Насамперед випийте активоване вугілля, з розрахунку одна таблетка на 10 кілограм ваги. Ці ліки зменшать газоутворення, і неприємні відчуття пройдуть швидше. Також можна випити “Панзинорм” або “Мезим”. Вони пришвидшать обмінні процеси.

Намагайтеся не допускати в майбутньому таких ситуацій, завжди ретельно контролюйте кількість з’їденої їжі. Пам’ятайте, що з-за столу потрібно виходити трішки голодним. Переїдання погіршує роботу травної та видільної системи, що може призвести до появи різних захворювань.

Post Author: admin