Цілющі джерела в Тюмені

Тюмень здавна приваблювала туристів надзвичайно щедрою природою та чудовими краєвидами. До того ж поблизу міста діють два гарячі джерела, де можна поправити здоров’я та набратися сил. Одне з джерел упорядковане, тут все продумано для прекрасного та якісного відпочинку. Друге джерело менш комфортне, але і тут немає відбою від охочих.

Найкращим часом для відвідування гарячих джерел вважається осінь та зима. Вся річ у тому, що бромна та хлоридно-натрієва мінеральна вода із джерел досить гаряча. Її температура, незалежно від пори року, досягає +45 градусів. Природно, що влітку тут буде просто некомфортно, та й особливої ​​різниці чи розмаїття відчути так і не вийде. Вхід на територію джерела платний, хоча пенсіонери за віком та інваліди користуються знижками.

Природно, що спеціально для зручності відпочиваючих джерело є невеликим басейном, де зручно відпочивати. Басейн розташований просто просто неба, неподалік адміністративної будівлі. У вечірній час та вночі тут особливо гарно, оскільки басейн освітлюється ліхтарями та декоративними лампочками. Можна заздалегідь забронювати номер у готелі Тюмені, а після огляду визначних пам’яток відправитися в дивовижну подорож гарячими джерелами області.

Необхідно дотримуватись деяких правил, які дозволять зробити відпочинок корисним. Отже, оптимальний час прийому ванн у гарячих джерелах не перевищує 15-20 хвилин. Цього часу достатньо, щоб організм отримав певну порцію заряду. Після цього туристам рекомендують зробити невелику перерву, після якої можна продовжити заняття. Обов’язково приймати прісний душ, оскільки мінеральна вода наполовину складається із солей. Якщо ви самі перебуваєте за кермом автомобіля, то відразу ж після купання вирушати в дорогу не рекомендується. Купання занадто розслаблює, слід відпочити, зібратися з силами і можна вирушати далі.

Post Author: admin