Гірськолижні курорти Австрії

Гірськолижні курорти Австрії не дарма такі популярні серед туристів – вони мають розвинену сучасну інфраструктуру, велику кількість підйомників, на курортах Австрії досить багато трас для гірськолижників-початківців, тут же можна зайнятися і сноубордингом. Середньовисотні курорти найбільш популярні, вони розташовані в провінції Тіроль, що на заході Австрії.

Найпопулярніші серед гірськолижників курорти Австрії – це:

– BAD GASTEIN – Бад Гаштайн, долина, відома серед туристів не лише чотирма районами катання, які з’єднуються між собою автобусними маршрутами (до речі, безкоштовними), а й мінеральними цілющими джерелами.

– Bad Kleinkirchheim – Бад Кляйнкірхайм. Це досить великий гірськолижний курорт країни і провінції Каринтії, він оточений горами, вкритими лісом, сам курорт розташувався на висоті в 1100 метрів, в красивій сонячній долині.

– Saalbach / Hinterglemm – Заальбах/Хінтерглем. Тут гори вкриті снігом починаючи з грудня і закінчуючи квітнем, тому любителі гірських калюж не оминають цього курортного містечка.

– Seefeld – Зеєфельд. Спочатку цей населений пункт був звичайним гірським селом, пізніше став центром альпінізму, відомим у всьому світі гірськолижним курортом.

– Soelden – Зельден. Курорт відомий своїми гірськолижними схилами Шварце Шнайде, Тіфенбахкогель та Гайслахкогель, висота яких перевищує три тисячі метрів.

– Innsbruck – Інсбрук, місто – столиця провінції Тіроль, місце проведення двох Зимових Олімпіад, висококласний гірськолижний курорт і просто дуже красиве місто.

– Ischgl – Ішгль. Центр альпінізму, що отримав розвиток у 60-ті роки 20 століття, на сьогоднішній день є одним з найвідоміших європейських курортів.

– Kaprun – Капрун. Курорт розташований нас на півночі Альп, на висоті 800-3000 метрів над рівнем моря, знаменитий своїми озерами та величними схилами. Прекрасне місце для сімейного відпочинку.

– Kitzbuehel – Кітцбюель. Розташоване на сході Тироля затишне старовинне містечко є одним із найперших гірськолижних курортів Австрії, перші витяги з’явилися тут у 1928 році і з тих пір цей курорт користується популярністю серед туристів та любителів гірськолижного спорту.

– Lech – Лех. Місто знаходиться на берегах однойменної річки, на висоті 1450 метрів, відоме ще з 1300 року, вважається сьогодні найпрестижнішим австрійським гірськолижним курортом, оскільки має всю необхідну інфраструктуру та чудові готелі для комфортного відпочинку.

– Mayrhofen – Майрхофен. Курорт відрізняється широким вибором трас різної складності, чудовими гірськими пейзажами та розвиненою інфраструктурою, що дозволяє організувати комфортабельний відпочинок навіть для найвибагливіших туристів.

Крім розглянутих вище гірськолижних курортів Австрії, популярні інші курорти – Шладмінг, Ст. Антон-ам-Арльберг, Хопфгартен, Целль ам Зеї, Обертауерн, Серфаус та інші. Всього в Австрії близько 1000 курортів, невеликих і великих, розвинених і не дуже, тому любителі зимового відпочинку завжди знаходять собі курорт за смаком і привозять на батьківщину масу вражень від перебування в цій дивовижній країні.

Post Author: admin