Тегернзеє – найкрасивіше озеро німецьких Альп

На півдні Німеччини, поряд з австрійським кордоном, розташована мальовнича долина, яка зветься Тегернзеє. Це райське місце, висота над рівнем моря якого 720-800 метрів, отримало своє ім’я на честь одного з найкрасивіших і дивовижніших озер німецьких Альп. Тегернзее – озеро, що має ідеально прозору воду, його довжина сім, а ширина близько двох кілометрів. Долина надійно захищена від природних катаклізмів, тутешній клімат помірний гірський і, що особливо тішить, багато погожих сонячних днів. Ну і, природно, картина була б не повною без наявності мінеральних сірчистих та йодистих джерел.

Завдяки всьому цьому, а також якісному сервісу та відмінно розвиненій інфраструктурі, Тегернзеє заслужив хорошу репутацію бальнеологічного елітного курорту Європи. Ще баварський монарх Макс Йозеф, присвоїв найвищу оцінку красі та цілющим властивостям озера Тегернзеє. Він своєю літньою резиденцією зробив старий бенедиктинський монастир, заснований ще в 746 році Санкт-Галленськими ченцями. А залучив у долину на відпочинок усіх європейських знатних людей, серед яких був і російський імператор Олександр I, природне мінеральне джерело Кройт.

На узбережжі озера розташовані невеликі курортні містечка Бад Вісзеє, Тегернзеє, Роттах-Єгерн, Кройт і Гмунд, у них велика кількість бутиків, магазинчиків та сувенірних крамниць. Завжди раді туристам затишні та теплі кафе, ресторани та бари. Нікого не залишать байдужими страви, які приготовані місцевими кулінарами, обов’язково не забудьте скуштувати страви з різноманітних свіжих морепродуктів.

На берегах баварського озера Тегернзеє є всі умови для гостей, які віддають перевагу активному відпочинку: напрокат можна взяти велосипед, орендувати яхту, зайнятися дайвінгом. А насолодитися дивовижними видами німецьких Альп із висоти допоможе екскурсія на повітряній кулі.

Туристичний сезон у Тегернзеї відкрито протягом усього року, але переважно туристи приїжджають сюди з травня по вересень. Найближчий аеропорт знаходиться в Мюнхені.

Post Author: admin