Bottega Veneta: елегантність і розкіш у кожній деталі

Історія легендарного італійського бренду Bottega Veneta бере свій початок у 1966 році, коли Мікеле Таддей та Ренцо Ценджаро заснували невелику майстерню з виробництва речей зі шкіри у місті Віченца. Спочатку компанія виготовляла аксесуари на замовлення для європейських будинків моди, зокрема ремені, гаманці та сумки. 

Мікеле Таддей та Ренцо Ценджаро мали багаторічний досвід роботи зі шкірою, тому їхні вироби користувалися попитом серед провідних європейських модних брендів. Вони працювали на замовлення таких відомих будинків моди, як Gucci, Prada, Armani.

Проте незабаром Таддей та Ценджаро вирішили розпочати власний бізнес і представили свою першу лінійку сумок під брендом Bottega Veneta.

Унікальна техніка плетіння як візитна картка

Чорна сумка через плече із натуральної шкіри

Першою моделлю стала культова Cabat з фірмовим плетінням Intrecciato. Ця техніка, за якої стрічки з тонкої шкіри переплітаються у візерунок ромба, досі залишається візитівкою Bottega Veneta. Завдяки Intrecciato компанія навіть змогла відмовитися від логотипу, адже її вироби були миттєво впізнавані.

У 1970-х роках увійшла до числа провідних брендів класу люкс завдяки акценту на якість матеріалів та ручну роботу. Це має підкріплюватися гаслом «Ваших ініціалів буде досить». До 1980-х сумки Bottega Veneta стали улюбленими серед світової еліти, зірок Голлівуду та навіть з’явилися в короткометражці Енді Воргола.

Відродження легенди на початку 2000-х

Після спаду популярності наприкінці 1990-х компанію викупив холдінг Gucci Group. На посаду креативного директора було запрошено Томаса Майєра, який повернув Bottega Veneta до витоків, адже він:

  • прибрав логотипи з продукції;
  • знову зробив акцент на фірмовому плетінні Intrecciato та ручній роботі майстрів;
  • випустив першу колекцію сумок від Майєра, яка стала символом відродження Bottega Veneta як бренду розкоші. 

А вже у 2005 році було представлено перший показ жіночого одягу прет-а-порте, а за рік – і чоловічої лінії. З того часу асортимент бренду поповнився взуттям, годинниками, прикрасами, парфумами та навіть меблями.

Сучасність: бездоганний стиль і якість

Чорна жіноча сукня

Наразі Bottega Veneta залишається синонімом розкоші та вишуканості. Під керівництвом креативного директора Матьє Блазі бренд продовжує створювати речі, що поєднують бездоганний дизайн, найвищу якість та увагу до деталей. 

Кожен предмет Bottega Veneta, чи то сумка, взуття чи аксесуари, є справжнім витвором мистецтва. А фірмове плетіння Intrecciato й досі залишається головною родзинкою бренду, впізнаваним знаком справжньої розкоші.

Отже, за півстолітню історію Bottega Veneta зарекомендував себе як культовий бренд, що пропонує по-справжньому ексклюзивний досвід. Адже тут елегантність і вишуканість присутні в кожній деталі!

Post Author: admin