Лапароскопічна герніопластика при пахвинних грижах

Пахвинна грижа може бути як вродженою (пов’язаною з аномаліями внутрішньоутробного розвитку), так і набутою. Придбані грижі з’являються найчастіше внаслідок попередніх захворювань або операцій.


Як їх лікують?


Найпоширенішим і найефективнішим методом лікування гриж сьогодні є оперативний метод, а саме лапароскопічна герніопластика. Така операція проходить під загальним наркозом та при міорелаксації. Проводиться із застосуванням спеціалізованого ендоскопічного обладнання. Насамперед знадобиться лапароскопічна відеокамера для того, щоб бачити розміщення органів та інструменту, адже неможливо проводити операцію наосліп. Для розсування тканин, які могли б заважати, використовують аспіратор-іригатор, який дозволяє нагнітати повітря або рідину в порожнині, а потім поглинати їх назад. У разі непередбачених пошкоджень судин користуються коагулятором, який дозволяє максимально оперативно залатати пошкоджену стінку судини і мінімізувати крововтрату. Перед введенням інструментарію в порожнини нагнітають повітря, використовуючи голку Вереша. А вже після цього можна безпечно вводити троакар для подачі інших інструментів.


Безпосередньо для виконання операції необхідні деякі мініатюрні інструменти. Наприклад, затискачі, щоб фіксувати м’язи та інші тканини. При виборі слід звернути увагу на безпеку — щипцями не можна травмувати тканини, навіть за умови максимального затиску. Зручною буде можливість обертання навколо своєї осі на 360 градусів.


Обов’язково має бути в наявності роз’єм на рукоятці для підключення електрокоагуляції. Потрібно звернути увагу і на якість електричної ізоляції, щоб не було витоку струму.
Непогано, коли в набір, скажімо для лапароскопічного скальпеля, додають маленькі щіточки для чищення інструментів, які дозволяють ефективно видаляти маленькі частинки біоматеріалів з отворів.


По закінченні операції можна скористатися кліпатором, який встановлює кліпси на судини. Таким чином, робота проходить швидше, ніж при використанні класичного шовного матеріалу.


Отже, не такою вже й нерозв’язною проблемою є пахова грижа. Операція допоможе позбутися її раз і назавжди, проте вона має бути виконана максимально уважно та чітко.

Post Author: admin